Onze gedachten vooraf

Morgen is het zover. Onze eerste dag dat we tewerkgesteld worden in de Broederschool Lokeren. Het is best spannend om als vrij onwetend persoon daar toe te komen en mee te moeten draaien. Nu het wel heel dichtbij is, beginnen we na te denken over hoe het gaat zijn. De leerlingen die wij gaan begeleiden, zijn eerst en vooral geen leerlingen van de lagere school. Nee, maar van het middelbaar onderwijs. Wat op zich al een verandering van context is. 
De Broederschool Lokeren is een school voor jongeren van 13 tot 21 jaar met een matige of ernstige verstandelijke beperking. 
Wij denken dat we hier geconfronteerd gaan worden met de beperkingen die deze leerlingen hebben. Beperkingen die wij niet ervaren. Hieruit kunnen wij enkel positieve elementen halen. 
Wij zijn benieuwd naar hoe leerkrachten verschillende leerinhouden aanbieden aan deze leerlingen. Welke maatregelen er al dan niet genomen worden. Hoe leerkracht omgaan met de verstandelijke beperkingen. 
We denken dat wij heel wat nieuwe manieren van lesgeven gaan ontdekken. Manieren waar wij eventueel elementen uit kunnen halen naar onze eigen klaspraktijk toe. 
Het zal een boeiende week zijn waar we enorm veel zin in hebben!

Lynn, Soline, Kiona, Lotte en Joke

Reacties

Populaire posts van deze blog

Babbels, weetjes en nieuwe ervaringen

Le tour de Lokeren

Afscheid nemen